Motorvakantie in de Alpen!
 
De Salzburger Lungau is het ideale uitgangspunt voor motortochten in Salzburg, Steiermark, Karinthië en de aangrenzende landen.
Hieronder vind je een aantal mooie tochten die je per motor kunt maken.

Grossglockner Hochalpenstraße
De tocht naar de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner (3.798 m), biedt 48 km puur rijplezier.
Bijzonder aantrekkelijk zijn ook de combitickets, waarmee je niet alleen de Grossglockner Hochalpenstraße kunt rijden, maar ook de Nockalmpas, de Gerlosstraße of de Villachalpenstraße. Een kaartje is ook verkrijgbaar voor de terugreis via de Felbertauernstraße.
Sölkpass
De tocht begint vanaf Tamsweg over de Preber richting Krakautal aan de voet van het natuurpark Sölktäler. Uiteindelijk verlaat je de Sölkpass in Großsölk en rij je de volgende kilometers door het Ennstal-dal. In Assach / Aich sla je een zijweg in die u naar het indrukwekkende hoogplateau ten zuiden van de Dachstein leidt. Aan het einde van de tocht wacht  het hoogtepunt – een rit over de Radstädter Tauern.
Rondreis door 3 landen (Oostenrijk, Italië, Slovenië)
Meteen aan het begin wacht u de Katschberg, een veeleisende pas. Over het Nassfeld verlaat je  Oostenrijk en rij je na de pas een stuk door het Italiaanse Kanaltal. Via de Wurzenpass – een bij motorrijders geliefde panoramaweg – keer je tenslotte terug naar Oostenrijk, waar je via het kuuroord Bad Kleinkirchheim of de Flattnitz naar de regio Lungau terugkeert.
Nockalmstraße
Vanuit St. Margarethen in de Lungau gaat deze tocht via Schönfeld naar Innerkrems. Daar vind je  het knooppunt Nockalmstraße – een 34 km lange weg, die in 52 haarspeldbochten en vele bochten door het Nationaal Park Nockberge voert.
Red Bull Ring – Spielberg
Tocht: Tamsweg – Preberstraße – Krakautal (Steiermark) – Triebener Tal – Pack – St. Leonhard im Lavanttal (Karinthië) – Görtschitztal – St. Marein, Mariahof – Teufenbach im Murtal – langs de rivier Mur via Murau en Seetal – Lungau
OF
Rondrit: Prebersee – Lachtal – Judenburg – Red Bull Ring – Gaberl – Packsattel – Klippitztörl – Scheifling – Lungau – Millstätter Meer – Turracher Höhe.