Wandelen

 

In de Lungau, gelegen tussen de Tauern en de Nockbergen, vindt u één van de grootste en mooiste natuurparken van Europa. De frisse lucht, het bergweidelandschap, een bont arsenaal aan planten en kruiden en de rustgevende schoonheid van de ongerepte natuur maken het wandelen tot een onvergetelijke ervaring. De regio is door de Unesco uitgeroepen tot een Biosferenpark, wat wil zeggen dat de Lungau van een ongekend natuurschoon waar nog op een oude authentieke manier geleefd en gewerkt wordt. En dit kan je volop bemerken. Wil je wat meer zien van de oude cultuur van de Lungau dan is de Lungauer Kulturwanderweg een belevenis voor jong en oud waar de natuur gecombineerd wordt met de wereld van de Lungauer, zoals de boeren, mijnwerkers en molenaars. Deze loopt door heel Lungau.

 

Door heel de Lungau loopt een goed netwerk van goed bewegwijzerde wandelingen geschikt voor allerlei soorten wandelaars, van dagjes uit (met of zonder kinderen) tot zeer intensief alleen voor ervaren bergwandelaars. Voor de kinderen zijn vele speciale themawandelingen, zoals een waldlehrpad, een bijenpad, een avonturenwandeling en nog veel meer. Nordic Walking is hier een zeer geliefde sport. Er zijn diverse routes uitgezet, die u zelfstandig of onder begeleiding kunt maken.

 

Vele wandelingen beginnen vanuit het gasthof, de auto kunt u gerust laten staan. Ook de speciale Thalerbus brengt u naar vele beginpunten van wandelingen en mooie berghutten. Op vrijwel elke wandeling komt u wel een restaurant of berghut tegen waar u kunt genieten van de (h)eerlijke lungaurische kost. Wat heeft u nog te wensen wanneer u na een vermoeiende tocht op een terras neer kunt strijken, genieten van het hemelse uitzicht en het zonnetje heerlijk schijnend in het gezicht. Wellicht als afzakkertje nog een eigen gebrande schnaps die de ‘Einheimers’ ook graag drinken.

 

Voor een goed overzicht van alle wandelingen in het gebied kunt u de interaktieve kaart van de Ferienregio Lungau aanklicken.

Ook de website van de Ferien Lungau (Lungau.at) biedt veel waardevolle informatie.

Interessant voor mensen die graag iets meer leren over de natuur zijn er speciale wandelweken waar u onder leiding van een gids 5 dagen de bergen in trekt. Wij kunnen ook een gids voor u regelen.

 

E’en van de makkelijkste manieren om in de bergen te komen is natuurlijk met de kabelbaan omhoog te gaan. Meer informatie op de Lungau/wandel/seilbahnen