Zomer in de Lungau

 

De Lungau is ’s zomers het ideale gebied om te ontstressen,

inspannen en ontspannen.

 

 

Het gebied 100_0376heeft veel te bieden voor onze zomergasten. Het is gelegen op een zonnig hoogplateau tussen de Tauern en de Nockbergen en is zeer veelzijdig met bossen, mooie bergweides, bergmeren en authentieke berghutten gelegen in één van de

 

grootste en mooiste natuurparken van Europa. Vele wandelingen beginnen direkt vanuit het gasthof. U kunt de auto gerust laten staan. Er is een groot netwerk van goed bewegwijzerde wandelingen. Wandelingen om even een frisse neus halen of een hele dag op pad zijn met wellicht een lunchpakketje mee.

 

 

Voor de kinderen zijn vele speciale themawan2013-Helga en Lisette-04 071delingen,

zoals een waldlehrpad, een bijenpad, een avonturenwandeling en nog veel meer.

Sowieso hoeven de kinderen zich niet te vervelen bij ons. Er zijn genoeg leuke dingen te doen voor het hele gezin. Met de gratis LungauCard kunt u gratis de middeleeuwse burcht bezoeken of het slot waar vroeger de heksen veroordeeld werden. Ook zijn er nog diverse musea te bezoeken of een ritje maken met de stoomtrein. Dit kunt u uitgebreider lezen bij de rubriek ‘Kinderen in de Lungau’.

 

 

 

 

In de zomer is het ook moglungaubergelijk om mee te doen met één van de familieweken.

 

’s Ochtends gaan wij op stap met de kinderen. U heeft dan de tijd om zelf wat te on
dernemen, of natuurlijk genieten van de rust.

De Lungau fietsend ontdekken is prachtig. De mogelijk
heden zijn zeer divers.

Het gasthof ligt aan de lange afstands fietsroute Murradweg.

U kunt ook een deel van deze route vanuit het gasthof fietsen. De plaatselijke busonderneming kunt u eventueel weer terug brengen. Verder leent de Lungau zich voor zeer diverse fietsers. U kunt de klimmetjes vermijden en het dal gaan verkennen.

Zeer interessant is het huren van een electrische fiets die u door heel de Lungau heen kunt opladen bij speciale ladestations. Al fluitend neemt u alle hellinkjes en houdt u nog tijd over om te genieten van alle uitzichten en prachtige riviertjes onderweg.

De eigen fiets meenemen kan natuurlijk ook, deze kan dan in onze garage gestald worden. Wanneer u juist naar de bergen komt om flink wat hoogtemeters te maken, kunt u vanuit Sankt Michael ook alle kanten op. Heel bijzonder zijn de speciale MTB-routes die door de bergen uitgezet zijn.