Winterwandelen

katsch

Rondom Sankt Michael zijn verschillende prachtige winterwandelingen te maken waarbij je binnen de korste keren alleen nog het knisperen van de sneeuw onder je schoenen hoort, dierensporen in de sneeuw ontdekt en volop frisse lucht in je longen inademt. Wellicht vindt u onderweg nog een bankje wat niet volledig ondergesneeuwd is om van een meegenomen lunch te kunnen genieten.

 

Wandeltips vindt u hieronder.

winterwandeln5

 

St. Michael – Fell
Een rondwandeling van ca 16 km, makkelijk tot middel te belopen, kan ijzig zijn. De start is bij het zwembad en onderweg kan je op verschillende plekken wat drinken of eten. Je kan ook de wandeling ook inkorten. Duur: 1 tot 5 uur.

 

 

St Michael – Swinterwandelen4t Margarethen
Een wandeling van ca 7 km, makkelijk te lopen. De start is bij het gasthof en gaat langs de Mur naar St Margarethen. Onderweg kan je bij de golfbaan wat eten of drinken. Wanneer de langlaufloipen gespoord zijn, kan je ook het wandelpad naast de loipe nemen. Terug met de bus.
Duur: 1,5 uur.

Katschberg – Pritzhütte Een wandeling van 8 km, makkelijk te lopen. De start is op de Katschberg en gaat richting Landellgreenpark/pizzeria Stampl onder het tunneltje door naar Alpengasthof Bacher. Aan het eind vindt u dan de prachtig gelegen Pritzhütte. Terug is dezelfde weg, eventueel kan je ook de paardenkoets nemen tegen betaling. Katschberg kan je bereiken met de skibus tegenover het gasthof. Duur: 2 uur.

 

Skicentrum burg mautendorf1Mautendorf – St Michael

Vanuit het skicentrum in Mautendorf kan je op verschillende manieren over de Speiereck naar Sankt Michael lopen. Houd er rekening mee dat de wandelingen niet altijd goed geprepareerd zijn. Je kan in verschillende hutten onderweg wat eten of drinken.
Duur: 1,5 tot 3,5 uur.

 

Overzicht vlanglaufkaartan alle winter-wandelwegen:
Kijk op de interaktieve kaart van de Ferienregio Lungau.

Wanneer u daar klikt op aktiviteiten, dan verschijnen de verschillende wandelingen in de winter op de kaart.
interaktieve kaart winter