Winterwandelen

Rondom Sankt Michael zijn verschillende prachtige winterwandelingen te maken waarbij je binnen de korste keren alleen nog het knisperen van de sneeuw onder je schoenen hoort, dierensporen in de sneeuw ontdekt en volop frisse lucht in je longen inademt. Wellicht vindt u onderweg nog een bankje wat niet volledig ondergesneeuwd is om van een meegenomen lunch te kunnen genieten.

 

Wandeltips vindt u hieronder.

winterwandeln5

 

St. Michael – Fell
Een rondwandeling van ca 16 km, makkelijk tot middel te belopen, kan ijzig zijn. De start is bij het zwembad en onderweg kan je op verschillende plekken wat drinken of eten. Je kan ook de wandeling ook inkorten. Duur: 1 tot 5 uur.

 

 

St Michael – Swinterwandelen4t Margarethen
Een wandeling van ca 7 km, makkelijk te lopen. De start is bij het gasthof en gaat langs de Mur naar St Margarethen. Onderweg kan je bij de golfbaan wat eten of drinken. Wanneer de langlaufloipen gespoord zijn, kan je ook het wandelpad naast de loipe nemen. Terug met de bus.
Duur: 1,5 uur.

Katschberg – Pritzhütte Een wandeling van 8 km, makkelijk te lopen. De start is op de Katschberg en gaat richting Landellgreenpark/pizzeria Stampl onder het tunneltje door naar Alpengasthof Bacher. Aan het eind vindt u dan de prachtig gelegen Pritzhütte. Terug is dezelfde weg, eventueel kan je ook de paardenkoets nemen tegen betaling. Katschberg kan je bereiken met de skibus tegenover het gasthof. Duur: 2 uur.

 

Skicentrum burg mautendorf1Mautendorf – St Michael

Vanuit het skicentrum in Mautendorf kan je op verschillende manieren over de Speiereck naar Sankt Michael lopen. Houd er rekening mee dat de wandelingen niet altijd goed geprepareerd zijn. Je kan in verschillende hutten onderweg wat eten of drinken.
Duur: 1,5 tot 3,5 uur.

 

Overzicht vlanglaufkaartan alle winter-wandelwegen:
Kijk op de interaktieve kaart van de Ferienregio Lungau.

Wanneer u daar klikt op aktiviteiten, dan verschijnen de verschillende wandelingen in de winter op de kaart.
interaktieve kaart winter

 

IMG_8136

 Sneeuwwandelen

 Sneeuwwandelen in Mauterndorf met Rosa, een gast.

Er was net nieuwe sneeuw gevallen dat ons riep om de sneeuwschoenen onder te binden en op pad te gaan. We wilden niet te ver weg en in de buurt blijven van de rest van Rosa’s gezin die op de Grosseck-Speiereck aan het skieen was. Voor een klein prijsje hebben we prachtige sneeuwschoenen kunnen huren bij de plaatselijke sportwinkel met stokken erbij. Zij adviseerden bergschoenen als basis te dragen. In ieder geval iets hogere schoenen met stevige zool zodat je de sneeuwschoenen niet door je zool heen voelt en ook geen sneeuw in je schoenen krijgt.
Om erin te komen hebben we het wandelpad naast de langlaufloipe genomen. Het was een geweldige ervaring om te merken hoe gemakkelijk je met sneeuwschoenen loopt en hoeveel grip je hebt op de sneeuw. Je glijdt totaal niet uit, hoeft nauwelijks bredere stappen te nemen en ook steilere stukken waren geen probleem. Zo konden we gezellig kletsend op pad en genieten van de prachtige omgeving zonder bezig te hoeven zijn met uitglijden of struikelen. De verse sneeuw op de takken en de blauwe hemel erboven was adembenemend. Door ons geklets hebben we weinig dieren gezien maar de sporen waren overduidelijk aanwezig.
Met de sneeuwschoenen konden we ook heel gemakkelijk dwars door het bos naar boven lopen, een pad was niet nodig. Dit geeft heel veel mogelijkheden om te wandelen in gebieden waar je anders niet kunt komen en… waar je ook geen andere mensen tegen zult komen. Dus geweldig voor rustzoekers die wellicht ook eens dieren willen spotten.
Van huis hebben we koffie, thee, broodjes en wat lekkers meegenomen. Dus de innerlijke mens werd ook goed verzorgd.
Heerlijk om door het prachtige sneeuwlandschap van de Lungau te lopen en geweldig om dit met gasten te doen. Wie gaat er de volgende keer mee?

IMG_8134IMG_8141IMG_8143

IMG_8142