Langlaufen

De lungau beschikt over een zeer uitgebreid net van 150 km loipen, zowel klassieke loipen als skatingloipen. Hier kunt u nog uw langlauflatten onderbinden en uren vrijwel alleen door het landschap zoeven, genieten van de verse sneeuw en de dierensporen langs de loipen. Uniek in de Lungau zijn de hoger gelegen loipes waar u tot in het voorjaar kunt langlaufen, ook wanneer de sneeuwkondities wat te wensen overlaten. De hoger gelegen loipes liggen verspreid door de Lungau, Prebersee, Lignitz en Schönfeld. Bij voldoende sneeuw kunt u op 100 meter van het gasthof op de murtalloipe ( km) stappen. 

langlauf3langlauf2

 

 

 

 

 

 

 

Hier onder beschrijven we de loipe die het dichts bij het Gasthof ligt, de Murtalloipe. Het is een gemakkelijk, klassieke loipe die voor iedereen goed te doen is.

Murtalloipe

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ligging tussen de 1025 – 1124 m

Lengte 31 km

Gedeelte St Michael – St Margarethen is 6 km klassiek & skating zonnige loipe. Op de golfbaan kunt u wat eten of drinken. In St Margarethen kunt u nog verder langlaufen of de bus terug pakken.

Wanneer de sneeuwhoeveelheid in het dorp niet toereikend is, kunt u nog altijd op 1 van de 6 hoger gelegen loipen terecht.

Voor een overzicht van alle loipes in de Lungau kunt u de interaktieve kaart van de Ferienregio Lungau aanklicken. Wanneer u daar klikt op aktiviteiten, dan verschijnen de verschillende loipes op de kaart.
interaktieve kaart winter

Wanneer de sneeuwholanglaufkaarteveelheid in het dorp niet toereikend is, kunt u nog altijd op 1 van de 6 hoger gelegen loipen terecht.

Höhenloipe Schönfeld- Rosanin, 8 km klassiek & skating

Höhenloipe Schönfeld-Kasmandl, 2 km skating

Höhenloipe Schönfeld-Bundschuh, 14 km klassiek & gedeeltelijk skating

langlauf4

Höhenloipe Preber, 9 km klassiek & 6 km skating

Höhenloipe Lignitz, 6 km klassiek & skating (circuit)